Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Οι "δρόμοι" της Πάτρας















Στην φωτογραφία αριστερά φαίνεται ένα τυπικό μπάλωμα στο οδόστρωμα σε ένα κεντρικό δρόμο του Λονδίνου. Μεγάλο μέρος του οδοστρώματος σκάφτηκε – πραγματοποιήθηκε το έργο και το οδόστρωμα αποκαταστάθηκε όπως προβλέπεται σε ένα σύγχρονο κράτος. Χωρίς σαμαράκια, χωρίς καθιζήσεις. Στην φωτογραφία δεξιά φαίνεται ένας τυπικός δρόμος στην πόλη της Πάτρας...Οι λακκούβες μπαλώνονται κάθε τόσο με το… φτυάρι (θα ανεβάσω και σχετικό βίντεο…), χωρίς προδιαγραφές φυσικά και τελικά και το κόστος συντήρησης είναι μεγαλύτερο και ο δρόμος που κυκλοφορούμε είναι πολύ κακής ποιότητας. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο στην πόλη της Πάτρας για συντήρηση δρόμων.

Το ερώτημα είναι...τι μπορεί να γίνει;

Χωρίς να είμαι ειδικός, έχοντας απλώς εργαστεί 5 χρόνια σε εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ για μεγάλη κατασκευαστική εταιρία της χώρας πιστεύω ότι θα μπορούσαν να:

Α. Χαρτογραφηθεί ο οδικός ιστός της πόλης ώστε ο Δήμος (με χάρτες όχι χύμα...):
  • να εντοπίσει που υπάρχουν τα προβλήματα
  • να τα ιεραρχήσει
  • να οργανώσει μια βάση δεδμονένων GIS που να αναφέρεται πότε και πού στρώθηκε ασφαλτοτάπητας, μπαλώθηκε λακκούβα, κατάσταση ασφαλτοτάπητα κλπ.
Β. Να οργανωθούν 2-3 συνεργεία στο Δήμο με τα κατάλληλα μηχανήματα και με επιβλέποντα μηχανικό ειδικό στην αποκατάσταση οδoστρωμάτων.

Γ. Αυξηθούν τα κονδύλια για τις βασικές υποδομές μιας πόλης (πεζοδρόμια, δρόμοι, κλπ.)

1 σχόλιο:

  1. και να ήτανε το μόνο παράδειγμα...!"Ροντέο" κάνουμε κάθε μέρα στους δρόμους της Πάτρας!! Τελικά πόσο δύσκολο είναι πια να γίνει ένας δρόμος σωστά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή