Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ένα blog αφιερωμένο στον άνθρωπο και το περιβάλλον που ζει

Πριν 10 - 15 χρόνια που σπούδαζα στην πόλη της Πάτρας πράγματι δεν είχα προσέξει την κατάντια της πόλης σε θέματα βασικών υποδομών. Πράγματι δεν είχα προσέξει την κατάντια της υπαίθρου όπου κάθε ρεματιά έχει γίνει σκουπιδότοπος. Δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια πως ήταν η κατάσταση τότε. Δεν έδινα μάλλον σημασία. Ίσων να μην ήξερα και πως ήταν πιο πολιτισμένες και οργανωμένες κοινωνίες.

Σήμερα στα 34 πλέον και έχοντας ζήσει 5 χρόνια στην Αθήνα και ταξιδέψει σε μερικά Ευρωπαϊκά κράτη μπορώ να πω ότι η κατάσταση είναι το λιγότερο τριτοκοσμική!! Από πού να ξεκινήσω; Από τους δρόμους; Από τα πεζοδρόμια; Από την πρόσβαση στην παραλιακή; Από την έλλειψη ποδηλατοδρόμων; Από τα διπλοπαρκαρίσματα; Από τους κάδους που όταν φυσάει κυκλοφορούν ανάμεσά μας; Από τα σκουπίδια; Από τις προσβάσεις για τους ΑΜΕΑ;

Στο blog αυτό και με τη βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής θα προσπαθήσω να ανεβάσω κάποια άρθρα και φωτογραφίες σε σχέση με την ποιότητα της ζωής στην πόλη καθώς και κάποια περιβαλλοντικά ζητήματα που μας αφορούν όλους.

1 σχόλιο: